Onze klanten

"Nuttige informatie die jouw potentiële en bestaande klanten in beweging zet en jouw bedrijf beloont met autoriteit en merktrouw."

Kaneka - Foreign Investment Trophy 2018 mediacampagne

Kaneka Belgium werd begin 2018 genomineerd voor de Flanders Investment Trophy 2018. Een initiatief van Flanders Investment & Trade waarmee het agentschap het belang wil onderstrepen van buitenlandse investeringen als een essentiële motor van de Vlaamse economie en een bron van tewerkstelling. 

De communicatiedienst schakelde Kantara in om samen een campagne uit te werken om zoveel mogelijk publieksstemmen te behalen. De nominatie was vooral een unieke gelegenheid om bekendheid te verwerven buiten de sector bij het bredere publiek.

In samenwerking met Innomedio werkte Kantara een campagne uit die bestond uit persrelaties, een landingspagina met meer uitleg over waarom stemmen op Kaneka belangrijk was, advertenties op sociale media en een mailingcampagne naar verschillende stakeholders. 

Kaneka Belgium kreeg op 28 februari uit handen van Vlaams minister-president Geert Bourgeois de Foreign Investment of the Year Trophy 2018. Na een laatste stemronde werd het bedrijf als winnaar gekozen uit 5 genomineerden.

 

Advipro - contentstrategie

Advipro (Lille) biedt projectondersteuning in de (bio)farmaceutische, medische en hightech industrie. Kantara werkte twee verschillende contentstrategieën uit: een strategie om de naamsbekendheid van het bedrijf te boosten bij klanten en stakeholders, en een tweede contentstrategie op vlak van employer branding. Op basis van de verschillende persona’s en hun customer journey werd relevante content bepaald die via verschillende kanalen zoals de website en de sociale mediakanalen verspreid en gepromoot wordt. Vanuit deze strategieën werden dan ook twee nieuwe websites gemaakt, in samenwerking met webpartner Innomedio: een corporate website en een jobsite. Wij stonden in voor de coördinatie van de inhoud en voor de redactie van alle teksten.

LMJ Construct

Voor carrosseriebouwer LMJ Construct coördineerden we de realisatie van de website. Daarnaast verzorgen we de persrelaties van het bedrijf. Eind januari 2016 organiseerden we een persconferentie n.a.v. de demodag met twee LMJ-innovaties met als resultaat heel wat free publicity, zowel online als in dagbladen en verschillende vaktijdschriften.

Kantara staat in voor het conversatiemanagement op de sociale mediakanalen van LMJ Construct en op de website.

Telcom

Al sinds 2009 werken wij voor Telcom, toeleverancier voor nutsbedrijven en specialist in groene energie. We worden vooral ingeschakeld om communicatietools en concepten te bedenken om de naamsbekendheid van het bedrijf te boosten bij haar verschillende doelgroepen. We staan in voor de persrelaties en het conversatiemanagement op hun sociale mediakanalen. We coördineren de creatie en verspreiding van vacatures via sociale media en bedenken on- en offline campagnes voor de promotie van de verschillende diensten van Telcom.

Kempense Golf Club

Al sinds 2013 zijn we de vaste communicatiepartner van de Kempense Golf Club. Naast de huisstijlcreatie en de redactie en grafische vormgeving van verschillende brochures voor de Kempense Golf, coördineerden we de volledige baansignalisatie op de golfbaan. Elke hole werd minutieus in kaart gebracht, samen met alle afstanden en hindernissen.

In 2017 creëerden we een digitale campagne om de vergaderfaciliteiten van de Kempense Golf onder de aandacht te brengen van bedrijven en serviceclubs. Rode draad waren getuigenissen van ondernemers en kaderleden die via sociale media, nieuwsbrieven en een landingspagina op de website werden gepromoot. We stonden in voor conceptcreatie, interviews, grafische en redactionele uitwerking en coördineerden een multidisciplinair team voor de realisatie van de landingspagina en de elektronische nieuwsbrieven.

Ajinomoto OmniChem

We realiseren enkele interne communicatietools voor Ajinomoto OmniChem (producent van o.a. actieve en half-actieve bestanddelen voor de farmaceutische industrie) waaronder het personeelsblad dat drie tot vier keer per jaar verschijnt. Al sinds 2006 coördineren wij het redactieteam en verzorgen wij de eindredactie van het personeelsblad. We volgen de goedkeuring van alle teksten op en sturen een team aan van redacteurs, vertalers en grafici.

In 2017 coördineerden we een communicatieactie rond een intern tevredenheidsonderzoek. We stonden in voor de conceptcreatie en de redactionele en grafische realisatie van de affiches. We coördineerden vertaler, graficus en drukker.

Basta Poco

Basta Poco is importeur, groot- en detailhandel van Italiaanse kwaliteitsproducten met een winkel in Oud-Turnhout. Kantara begeleidde bij het opzetten van de webshop van het bedrijf. Hierbij stuurden we het team van webdeveloppers aan en coördineerden we de fotografie van alle producten en de zaak. Daarnaast tekenden we een content strategie uit. We begeleiden bij de conversatie op de sociale mediakanalen en verzorgen de eindredactie of redactie van blogartikels.

Voka Kempen

Kantara coördineerde van 2007 tot 2011 de realisatie van Ondernemers, het maandblad van Voka Kempen. Daarbij stonden we in voor redactie van teksten, de coördinatie van het redactieteam, het aansturen en opvolgen van redacteurs en fotografen, en de coördinatie van de opmaak van het blad.

In 2016 werkten we een content strategie uit om het eindejaarsevent Réveillon online te promoten. We stonden eveneens in voor de redactie van de nodige content op basis van interviews en volgden de vooropgezette planning op.

Equitom

De state-of-the art uitgeruste stamcelkliniek voor paarden Equitom in Lummen opende begin mei 2014 officieel haar deuren. Wij stonden in voor de organisatie van de persconferentie en het verspreiden van een persdossier naar nationale media en naar internationale vaktijdschriften specifiek gericht op de paardenwereld.

We haalden heel wat nationale pers (VRT, VTM, Radio 2, Kanaal Z, Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, De Standaard) en tal van nieuwssites in binnen- en buitenland, tot in New Zeeland toe. Ook heel wat bladen en tv-kanalen uit de hippische en agrarische sector besteedden redactionele aandacht aan de opening van de paardenkliniek van paardenchirurg Dr. Tom Mariën.

Graag wat meer informatie?

Wil jij werk maken van inbound marketing? Zit je graag eens samen om te bekijken hoe Kantara jou daarbij kan helpen? Ik kom graag langs voor een vrijblijvend gesprek.